Friday, November 15, 2013

40 de zile magice pana la Craciun- Ziua 1

Nu stiu cand a trecut timpul, dar iata-ne la jumatatea lui noiembrie, cu feerica decembrie batand la usa. In aceasta perioada a anului ma simt ca un copil (ce stare de gratie, mi-e ciuda ca nu o pot pastra si in restul anului!), si mustacesc a fericire doar cand ma gandesc la colinde, zapada si luminite.

Pentru a pastra aceasta stare interioara de bine (si pentru ca ma mananca degetele sa cos ceva, iar mintea imi vuieste de proiecte), astazi incep aici pe blog campania "40 de zile magice pana la Craciun". In fiecare zi voi povesti despre cate un proiect handmade de Craciun, fie facute de mine, fie idei sau tutoriale ale altor maini dibace. Scopul? Ei bine, scopul este sa ne bucuram de magia sarbatorilor, sa coasem ceva plin de iubire pentru cei dragi, sa ne reamintim ca bucuria si caldura caminului stua in lucruri simple.

Acestea fiind zise, sa pornim in aventura:

Ziua 1- Spiridusii Craciunului

Niste spiridusi simpatici, cusuti din fetru, simpli si usor de facut. Nu este nevoie de un tipar anume, croiti-i cat de mari sau de mici doriti, jucati-va cu culorile si barbile lor, si apoi puneti-i bine intr-un sertar, sa mai doarma pana la 1 Decembrie. Eu atunci intentionez sa ii scol pe ai mei barbosi, pentru a decora un colt al casei, si a-l umple cu spiritul Craciunului.
Sau tineti-i la pastrare mai mult timp, si scoate-ti-i fix pentru a-i darui de Craciun. Este un cadou cu suflet, care il va bucura pe primitor multi ani de aici inainte. Anul acesta eu pledez pentru un Craciun Handmade!






 Spiridusii mei sunt cusuti din fetru si umpluti cu lana de oi, usor aromatizata. Cand mirosul va disparea, o sa mai picur cateva picaturi de ulei esential pe ei, uleiul se absoarbe imediat de fetru si lana, si persista mult. Cred ca o sa aromatizez unul cu brad sau pin, si pe ceilalti cu portocale/ mandarine. Combinatia e dementiala in decembrie!

Pana maine, spor la visat si cusut!

4 comments:

  1. Si pentru mine decembrie miroase a brad si a portocale, dar şi a turtă dulce, scorţişoară, vin fiert, cozonac....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Corect, corect :).
      Doar ca mirosul de vin fiert, turta dulce si cozonaci va veni din bucatarie, nu de la spiridusi :)

      Delete

Lara and her tiny friends

Meet Lara and her two tiny friends. They are ready to go into a new adventure, to travel far away in order to arrive to their new home. ...