Despre Papusile Dariei

~~~~Papusi fermecate, copilarie magica ~~


Papusile Dariei sunt create cu multa dragoste si grija, cusute din cele mai bune materiale naturale. Metoda de baza pe care o folosesc este cea din pedagogia Waldorf, cu o abordare personala, putin mai moderna, in ceea ce priveste parul si hainutele papusilor. Fiecare papusa este unica. Desi toate pornesc de la acelasi tipar, si sunt cusute cu aceeasi tehnica, cumva, pe parcurs, fiecare papusa capata personalitatea ei unica si un stil inconfundabil, care nu poate fi copiat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DariaDolls are created with lots of love and intentions, from the best natural materials.
I use the Waldorf technique, with a personal twist regarding their hair and clothes. Each doll is unique, there are no 2 alike. Although I start from the same pattern, somewhere in the process they receive their own personnality, and their unique style, that cannot be copied, not even by me :)Atat papusile, cat si hainutele lor sunt cusute in atelierul meu din Slatina. Incep cu lana curata de oi, aromatizata usor cu uleiuri esentiale de lavanda si portocale, care induc o stare de liniste si apartenenta. Formez cu atentie capul si ii sculptez trasaturile definitorii: nasucul carn, obrajorii bucalasi si gurita zambitoare. Croiesc corpul din tricot de bumbac special pentru papusi, sosit de peste mari si tari :). Apoi umplu corpul cu lana de oi - multa lana de oi - pentru ca papusa sa fie ferma, si sa isi mentina forma si dupa multi ani de joaca.
 Lana are proprietati antibacteriene naturale, si este capabila sa preia mirosurile familiare ale copilu lui, precum si caldura sa corporala, astfel incat papusa va fi un prieten perfect de imbratisat - va fi calda exact ca si copilul, spre deosebire de papusile de plastic, care sunt mereu reci.

Dupa ce intreg corpul este gata, si capul este cusut de corp, brodez trasaturile fetei cu ata de bumbac. In acest moment se petrece magia, papusa prinde viata, si personalitatea ei se contureaza.

Pentru par, folosesc multe fibre: mohair, lana, bumbac si diverse alte fire textile. Cumva, nu pot explica cum, fiecare fata de papusa cere o anuma forma a parului. Si cand ii dai exact forma de care are nevoie...e un sentiment minunat sa vezi cum din mainile tale apare o mica minune dragalasa, numai buna de imbratisat.Urmeaza etapa finala, atelierul de croit hainute. Proiectez si cos pentru fiecare papusa hainute care sa ii complimenteze personalitatea. Cumpararea de materiale din bumbac imprimat, create de designeri, si apoi combinarea lor pentru a rezulta o hainuta unica, este una din partile mele preferate din acest drum uimitor care este crearea unei papusi Waldorf :)
Hainutele papusilor sunt croite numai din materiale din bumbac, iar botoseii sunt, de obicei, crosetati.

Exista cate o papusa pentru fiecare varsta, incepand de pe la 6 luni, si pana...ei bine, chiar si pentru bunici :). La orice varsta te poti simti copil, si te poti bucura de o papusa dragastoasa!

Papusile Dariei sunt cusute pentru a fi durabile, si a rezista la ani multi de joaca. Pentru a nu exista nici un fel de probleme de siguranta, papusile nu au nasturi sau alte parti mici, care pot fi inghitite.Papusile Waldorf sunt speciale intre papusi, deoarece trasaturile lor, minimaliste si blande, stimuleaza imaginatia si creativitatea copilului. In functie de starea de spirit a copilului, papusa poate fi vesela, trista, adormita sau nazbatioasa.


O papusa Waldorf este mai mult decat o jucarie, este o punte intre doua lumi: lumea copilului si cea a adultului. Joaca cu papusile le permite copiilor sa exerseze rolurile lor de viitori adulti, ajutandu-i sa cultive sentimente de dragoste si compasiune fata de alti adulti. O papusa Waldorf devine un prieten adevarat, fata de care copilul isi poate manifesta sentimentele, sperantele, visele si cu care poate trai aventuri minunate.

Ma bucur ca ati venit in atelierul Papusilor Dariei, si va invit pe toti la o ceasca de ceai, in compania papusilor, si la o raita prin universul minunat al copilariei!

Spor la joaca!


No comments:

Post a Comment

Minunile din gradina noastra, si o pledoarie pentru o viata traita mai lent, si cu intentie

Trecem zilnic pe langa mici miracole, si nu gasim o clipa sa ne oprim din goana, si sa le observam. Astazi vreau sa fac o pledoarie pent...