Monday, November 18, 2013

40 de zile magice pana la Craciun: Ziua 4- Bufnitele




 Nu stiu de ce bufnitele sunt atat de dragalase, in special in perioada sarbatorilor de iarna. Iar daca au sau nu vreo semnificatie, habar n-am (luminati-ma, va rog, daca stiti mai multe decat mine :).

Cert este ca imi plac.
Anul trecut a fost inaugurata prima bufnita cusuta de mine, pentru Daria: Bufnita cea inteleapta, din padurea Fermecata, si apoi a aparut repede si o surioara geamana, care a zburat departe, spre o fetita jucausa.

Anul acesta mi-am propus sa continui proaspata traditie a bufnitelor de Craciun, dar nu ma pot hotari ce fel de bufnita sa iasa din palaria magicianului (a se citi: din masina de cusut :). Rasfoind dragutul de Goagal, am dat peste nenumarate tutoriale, pentru bufnite mai mari sau mai mici, din fetru sau din bumbac. Ia uitati cateva dintre ele, si dati-mi un sfat prietenesc: eu ce sa cos in acest Craciun?

Primul tutorial este de la Jessica de la Juicy-Bits, care face niste ornamente grozave din fetru. Ia uitati:
 Si intreg tutorialul  aici.
Owl orns 1


O a doua varianta ar fi o perna-bufnita, cusuta din resturi de materiale. Un tutorial excelent se gaseste la The eternal thread, unde Rachelle explica detaliat toti pasii. Si ii iese minunatia asta:



Si, in final ultima idee pe ziua de azi, o bufnita aplicata (un fel de patchwork), care poate fi cusuta pe un prosop, un tricou, o fata de perna, un sorf de bucatarie, sau orice alt obiect care va vine in minte.

Ideea vine de la Jodi, care a cusut-o pe un prosop de bucatarie, si se gaseste aici. Nu are un tipar, dar mi se pare foarte usor de desenat/ inventat unul. O puteti face cat de mare sau de mica doriti, in toate combinatiile de culori, posibilitatile sunt infinite.

Tare draguta, nu?

2 comments:

Lara and her tiny friends

Meet Lara and her two tiny friends. They are ready to go into a new adventure, to travel far away in order to arrive to their new home. ...