Monday, January 21, 2013

Robyn hraneste pasarile

Era o zi geroasa de iarna. Raul era inghetat, iar copacii din padure trozneau de ger. Vazduhul era limpede si senin, si din hornurile casutelor ieseau prietenosi valatuci de fum, parca imbiandu-te sa ramai inauntru, la gura sobei.
Dar nazdravana Robyn n-avea stare. Avea chef sa iasa afara, sa alerge peste pamantul inghetat, sa cutreiere pe malul raului, in cautarea unor noi aventuri. Sa stea in casa parea tare plicticos azi...












Zis si facut. Dupa ce ii ceru voie mamei, isi puse pelerina cea groasa si cizmulitele, si pleca spre rau. Era o plimbare placuta, pe un drumeag serpuit si prietenos, care se termina brusc in maul raului. Acolo erau prietenii lui Robyn, copacii, in care se catara cat e vara de lunga, pietrele lucioase, pe care sarea ca sa traverseze raul, si malurile netede, unde se juca cand era cald afara. Acum, iarna, totul era pustiu si inghetat, dar totusi fetita avea chef sa dea o raita pe acolo.

Robyn ajunse pe malul raului, si se opri fericita: totul era minunat! Gheata era lucioasa, zapada neatinsa si ramurile copacilor neclintite in vazduhul inghetat. "Ce frumoasa e iarna!" isi spuse ea, vesela. "Si ce liniste este, nu misca nimic. Baba iarna a trimis Gerul sa inghete tot..."

Dar deodata fetita auzi niste fosnete in ramurile de langa ea, si apoi niste ciripituri. UItandu-se atenta, zari niste pasarele zgribulite, care sareau din creanga in creanga.

Curioasa, Robyn se duse mai aproape, apoi se horati sa se urce in copac, sa le vada cuibul. Nu intelegea ce cautau pasarelele afara, pe gerul asta. "Daca ingheata de frig?" se intreba fetita, in timp ce urca, curajoasa, in copac.
Ajunsa pe o creanga potrivita, se aseza cat putu de bine, si le stiga incetisor: "Pasarelelor! Dragutelor! Unde sunteti? Unde e cuibul vostru? Nu va fie teama, eu sunt prietena cu toate animalele, nu va fac nici un rau..."
La inceput, pasarelele nu se apropiara, ba chiar tacura din ciripit. Dar incetul cu incetul prinsera curaj, si chiar se apropiara de fetita, sa vorbeasca cu ea.
 Ii povestira ca nu au cuib, ca vantul puternic de azi noate l-a stricat. Le era frig si foame, si erau tare triste...

Fetita le linisti: "Ma duc fuguta pana acasa, si ma intorc repede! N-aveti nici o grija, rezolv eu totul!" si fugi.

Se intoarse cat ai clipi,, si scoase dintr-o traistuta un pumn de graunte. "Haideti, mancati! Mancati, dragutelor, sa aveti putere sa treceti peste aceasta iarna grea."
 Pasarelele nu asteptara o a doua invitatie...le era atat de foame!


In timp ce ele mancau, Robyn le pregati a doua surpriza: un cuib de toata frumusetea! Gasise acasa o palarie veche de paie, de-a tatei, luase si niste paie uscate, sa le tina de cald, si incopi rapid intre ramuri cea mai confortabila casuta pe care si-o puteau dori...ei bine, poate nu chiar asa, dar totusi, o casuta decenta pentru gerurile acestea!






Fericite, pasarelele se cuibarira in culcusul caldut, si incepura sa ciripeasca de bucurie.
Cum se facuse cam tarziu, si mama o astepta cu mancarea acasa, Robyn isi lua "La revedere!" de la prietenele ei.



Le-a promis ca mai vine si maine, cu graunte sa le hraneasca, si a fugit fericita spre casa. Azi chiar nu a fost o zi plicticoasa!









UPDATE: Robyn si prietenele ei au gasit pe cineva care sa le iubeasca si sa se joace cu ele mult, mult...

3 comments:

  1. Daca fac o comanda pt Pasti cum facem cu plata? Se poate o adresa de mail sau un nr de telefon sa discutam?

    http://funnystuffaroundbrasov.wordpress.com/

    ReplyDelete
  2. Buna,

    Pot fi contactata la adresa de mail papusile_dariei@yahoo.com, sau la telefon 0740042691.

    In general, pentru orice comanda plata se face la livrare, nu mai devreme.

    Astept cu drag comanda ta!

    ReplyDelete
  3. E-mail trimis :)

    ReplyDelete

Lara and her tiny friends

Meet Lara and her two tiny friends. They are ready to go into a new adventure, to travel far away in order to arrive to their new home. ...