Thursday, February 28, 2013

E primavara! Hai la ghiocei!

Ghiocei, hai la ghiocei!  Zambiti, va rog, Viata va face o poza! Hai la Speranta, e gratis, e pentru toata lumea! Pe alese, ghiocei si Speranta!Pentru toata lumea,  raze de soare, zambete si ghiocei!
E primavara din nou, hai sa fim copii din nou, sa ne bucuram de fiecare clipa, sa visam si sa indraznim!

Pentru copilul din voi, un ghiocel cu suflet, si din suflet!
 Rasarit pe neasteptate, dintre gheme de mohair si foi de fetru, dintre ace si panglici, timid dar jucaus, ghiocelul( de fapt Ghiocica- caci e o fetita) a adus raze de soare si caldura pe fata Dariei, care a primit-o alaturi de un martisor de la tati, in avans (adica in aceasta seara, caci nici unul dintre noi nu a avut rabdare sa mai astepte pana dimineata :).

 Cocotata langa florile pentru Doamna Educatoare, Ghiocica s-a mandrit cu palaria ei cea infoiata; lalelele au rosit de ciuda, iar freziile au ingalbenit de invidie!


 A fost purtata peste tot, in mana sau in buzunar. A facut cunostinta cu toate jucariile, iar eu nu am scapat pana nu am promis ca in curand va rasari si o surioara a ei (vreo zambila, narcisa sau orice, doar floare sa fie! "Caci Ghiocica n-are nici o surioara, saracuta!")Acestea fiind zise, va las in compania unor versuri minunate, va doresc o seara linistita, si un 1 Martie minunat, inflorit si inmiresmat!

 PRIMAVARA
de Lucian Blaga


A cunoaste. A iubi.
Înca-odata, iar si iara,
a cunoaste-nseamna iarna,
a iubi e primavara.

A iubi - aceasta vine
tare de departe-n mine.
A iubi - aceasta vine
tare de departe-n tine.

A cunoaste. A iubi.
Care-i drumul, ce te-ndeamna?
A cunoaste - ce-nseamna?
A iubi - de ce ti-e teama
printre flori si-n mare iarba?

Printre flori si-n mare iarba,
patima fara pacate
ne rastoarna-n infinit
cu rumoare si ardoare
de albine rencarnate.

Înc-odata, iar si iara
a iubi e primavara.


No comments:

Post a Comment

Wyatt, a brave little boy, exploring the woods

It's been a long time since I posted here- in my defence, my dolls were very demanding, they took turns with my daughters, to keep me bu...