Wednesday, November 11, 2015

Craciun { Handmade } Fericit! - DIY Sacoșa cu ciupercuțe

Pe blogul meu dedicat unui stil de viață cât mai sănătos și natural, Moara de Lavanda, am inițiat o campanie ce se numește
Crăciun {Handmade}  Fericit!

Numele spune totul- este un îndemn să reconsiderăm semnificația Sărbătorilor de Iarnă- să ne dăm seama de ceea ce este cu adevărat important -  să dăruim cu drag, din suflet, să împărțim un preaplin de fericire. 

Cadourile handmade ne reconectează cu intenția sezonului – bucurie, dăruire, împlinire.

Demarez aceeași campanie și aici, în locul de joacă al Păpușilor Dariei. Timp de 6 săptămâni, până în Ajunul Crăciunului, voi posta diverse tutoriale și idei, pentru jucării și cadouri pe care le puteți coase chiar voi, acasă. Și care vor fi unice și minunate, pentru că vor fi pline de dragostea și tandrețea voastră- mame, iubite, bunici, mături, nașe și moașe. 
M-aș bucura să-mi spuneți ce idei v-ar plăcea să găsiți aici. Și să-mi povestiți cum au ieșit propriile voastre jucării :)

Să începem cu ceva simplu și util- o Sacoșă de cumpărături cu ciupercuțe.
Sacoșa mea are 40 x 40 cm și lungimea bretelelor de 20 cm. Este captușită, și are un buzunar interior.
Pentru a croi o astfel de sacoșă, începeți prin a croi două bucăți de material de 42 x 82 cm- una din materialul pentru față, și una din materialul de căptușeală. Vă recomand să faceți și căptușeala din bumbac- va ieși mult mai bine.
Dacă doriți buzunar interior, aplicați-l acum, pe fața materialului de căptușeală.
Decupați aplicațiile (ciupercuțele) din materiale în culori vesele, și aplicați-el pe fața materialului de sacoșă.
Dacă vă place cum au ieșit ciupercile mele, vă dau cu drag tiparul meu :)


Printați fiecare coală de mai sus pe un A4, la dimensiune reală- în acest fel veți obține dimensiunea potrivită a ciupercuțelor pentru o sacoșă de 40 x 40 cm.
După ce fixați aplicațiile, îndoiți pe jumătate fiecare material (cel de căptușeală și cel de sacoșă) și coaseți lateralele- veți obține două sacoșe. Introduceți sacoșa din căptușeală, întoarsă pe dos, în interiorul celeilalte, întoarsă pe față, și fixați în bolduri partea de sus.
Croiți apoi cele două bretele- ale mele au avut fiecare 6 cm latime si 40 cm lungime.
Potriviți bretelele pe sacoșă, fixându-le în bolduri.
Executați cusătura de sus și ...Gata! În aproximativ 90 de minute ați creat o minune de sacoșă de cumpărături. Gata cu urâcioasele plase de plastic!
Dăruiți-o cu drag, sau, de ce nu, folosiți-o cu drag!
Ce ziceți? Încercați și voi?
Vă aștept și în Moara de Lavandă, pentru a afla cum puteți dărui cosmetice naturale și sănătoase, ieftine și eficiente, făcute chiar de voi!

3 comments:

  1. E foarte frumoasa! Te imbratisez, fata harnica!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Loredana! Multe imbratisari si voua :)

      Delete
  2. Buna seara...faceti o treaba minunata si va felicit... imi puteti spune va rog de unde luati materialele pentru papusi.?(ma intereseaza bumbacul pe care il folositi la corpul papusilor)Multumesc

    ReplyDelete

Lara and her tiny friends

Meet Lara and her two tiny friends. They are ready to go into a new adventure, to travel far away in order to arrive to their new home. ...