Monday, November 16, 2015

Oraselul Fermecat

Ca sa ajungi in Oraselul Fermecat, trebuie sa te invartesti de 3 ori pe piciorul drept, in timp ce te tii de urechea stanga, si sa rostesti clar si raspicat:
"Pic si Poc, Pic si Pum
Du-ma-acolo chiar acum!"
Si "Pufffff!" O ninsoare de stelute te invaluie, te simti luat pe aripi de vata de zahar si dus...dus...dus..
Si iacata deschizi ochii si vezi...Oraselul Fermecat!

O multime de casute mici, vesele, colorate. E seara.  Vazduhul este rece, curat, inviorator. Prin ferestre se vede lumina jucausa data de focul din sobe, si de lumanarile care ard auriu. Fumul se inalta domol din cosuri, si peste tot miroase a turta dulce.
Iar usile...usile sunt miraculoase. Au manere mici si rotunde, car parca soptesc: "Deschide-ma!" Oare ti s-a parut, sau chiar le-ai auzit susotind intre ele?

In Oraselul Fermecat locuiesc spiridusii. Sunt mici, nu mai inalti decat degetul tau cel mare, si mereu binedispusi. Si cum altfel ar putea fi cineva care se indeletniceste toata viata cu fabricarea jucariilor pentru Mos Craciun? Caci asta fca spiridusii nostri. Fabrica jucarii. Papusi. Trenulete si ursuleti. Si tot felul de alte minunatii, care vor ajunge in noaptea de Craciun la copii cuminti. Si la cei mai nazdravani, caci Mosul tare este bun...
Un spiridus cu urechi ascutite te ia de mana, si intrati impreuna in casuta lui. E verde, exact ca si caciulita spiridusului. Oare in lumea reala exista case verzi? Tu nu ai vazut nici una...dar asta tare e frumoasa!
Inauntru sunt adunati multi spiridusi si spiriduse. Si chiar un catel. E o veselie generala. Pe masa au aparut, ca din senin, turta dulce si ceai de musetel. Focul trozneste vesel in soba. Cineva te indeamna sa stai pe un scaunel rotund, si sa gusti din bunatati. Gusti. Tare buna turta dulce! Si ce aromat e ceaiul...cred ca musetelul a fost fermecat! mmmm...

De undeva apare o scripca, si un spiridus barbos incepe sa cante. Picioarele iti danseaza pe sub masa, nu le mai poti controla. 
Se incinge petrecerea. Toti danseaza. Dansezi si tu. Adica topai. Si toti te apauda. Afara a aparut luna. Si printre topaituri, ti s-a parut, pentru o secunda, ca luna s-a coborat la fereastra, si ca participa si ea la petrecere.
Dar asta e probabil imposibil, e doar in imaginatia ta...Sau nu?
Ce bine e in Oraselul Fermecat!

Daca vrei si tu sa intri in Oraseul fermecat, nu uita cuvintele magice:
"Pic si Poc, Pic si Pum
Du-ma-acolo chiar acum!"
PS: Oraselul Fermecat poate fi cumparat aici.

No comments:

Post a Comment

Lara and her tiny friends

Meet Lara and her two tiny friends. They are ready to go into a new adventure, to travel far away in order to arrive to their new home. ...