Saturday, October 11, 2014

Despre o printesa transformata in broasca, o bufnita inteleapta si un turn dansator

A fost odata ca niciodata...ba nu, s-a intamplat chiar zilele trecute. Un spiridus, bun prieten de-al meu si mare amator de fursecuri, mi-a povestit ieri la un ceai despre ce-a patit printesa Piculina mai saptamana trecuta...ingrozitor! Am tremurat de frica in timpul povestirii, era sa si vars ceaiul pe mine...dar pentru ca totul s-a terminat cu bine, ma incumet acum sa va povestesc si voua...

Asa...a fost odata mai zilele trecute...printesa Piculina se plimba prin gradina castelului ei fermecat...nu, nu am inceput bine. Reiau:

...a fost odata un castel fermecat, care avea un turn dansator. Cum adica dansator? Ei bine, turnul pleca la plimbare cand vroia, si cand iti era lumea mai draga se apoca sa danseze in jurul castelului...o data a facut nazdravania asta in timpul unui asediu al Vrajitorului cel Rau, iar armata acestuia s-a speriat asa de tare, incat a luat-o la sanatoasa...



...deci castelul fermecat avea un turn dansator. Si in castel locuia printesa Piculina, o minunatie mica-micuta de printesica. Nasa ei era Zana Zanelor, si ii ursise la botez atata gingasie cat incape intr-un curcubeu...si dupa cum toata lumea stie, intr-un curcubeu incape fooooaaaarte multa gingasie :).


Piculinei ii placeau florile si pasarile, si studia in turnul dansator arta de a vorbi cu acestea. Aaa, nu v-am spus? In turnul dansator locuia si Bufnita cea Inteleapta, care cunostea graiurile tuturor vietuitoarelor si plantelor.


Bufnita ii preda Piculinei de trei ori pe saptamana lectiile interesante. In rest, se plimbau, dansau, se jucau, ce mai viata normala de printesa si de bufnita inteleapta. Si zilele treceau frumos-frumos...pana cand intr-o urata zi, cand Vrajitorul cel Rau ii ceru sa i-o dea pe Bufnita cea Inteleapta, ca altfel...ii va darama castelul. Si pentru ca Piculina refuza linistita, stiind ca nimeni nu poate darama un castel fermecat, Vrajitorul cel Rau o transforma...in broasca!!!


Ingrozitor!!! Desi era o broscuta draguta, nimeni nu poate nega...


Biata Piculina plangea cat era ziulica de lunga...mai biune zis oracaia a jale...

Turnul dansator a executat un dans atat de trist, incat si zidurile castelului plangeau...era jale mare in tot regatul...

Numai Bufnita cea inteleapta nu s-a pierdut cu firea. A stat treaza zi si noapte, rasfoind cartile cu vraji din turnul dansator pana cand a gasit ce cauta! O vraja dubla, care o va readuce pe printesa la vechea infatisare, si il va transforma pe vrajitor in broscoi!

Minunat! Toate pregatirile au fost facute, turnul dansator s-a pregatit de dans (juca si el un rol foarte important in vraja!), broscuta cea dragalasa si-a pus coroana printesei pe cap si...au inceput!

Aaaabraaacaaaa...oac! Aaabraaaacaaa...pic! Zuuummmmzaaaa...oac! Zummmmzaaaa...pic!...Bufnita mormaia incantatia, iar turnul dansa de zor in jurul castelului...Abraaaa....Zummmmmzaaaa...Aaaaabbbbrrrrraaaaaa.....

Si..minune! In fata castelului a reaparut printesa Piculina, mai frumoasa ca niciodata! Toti s-au bucurat nespus, si au dat o mare petrecere! Si au dansat, si au cantat pana in zori!




Ce spuneti? Vrajitorul? In broscoi? Nimeni nu stie cu siguranta, dar se crede ca a functionat si partea aceasta a vrajii, caci dinspre castelul lui s-au auzit niste oac-oacuri inspaimantate! O sa il rog pe spiridusul meu povestitot sa imi mai aduca vesti, si cu siguranta vi le voi impartasi si voua :)



No comments:

Post a Comment

Lara and her tiny friends

Meet Lara and her two tiny friends. They are ready to go into a new adventure, to travel far away in order to arrive to their new home. ...